Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Samozřejmě, že bourání toho hotelu je důsledkem doby, ve které vznikl. V jiné době by totiž nikdy nemohl být postaven. Nevyplatil by se. V době kdy vznikal a byl dostavěn jsem pracoval v blízké Komornické ulici, takže jsem hotel zvenku poznal dobře.

Byl to naprosto klasický papalášský hotel, stavěný jednoznačně pro potřeby státních návštěv komunistických pohlavárů. Nebyl stavěn jako jiné hotely komunistické éry, jako třeba International v Dejvicích nebo Jalta na Václavském náměstí.

Tyto hotely byly stavěny s ohledem na sice movitou, ale standardní zahraniční klientelu a proto se vyplatí je provozovat i dnes. Ale u tohoto monstra se to prostě a jednoduše nevyplatí a proto bude zbouráno.

Pozemek to je nádherný, celý areál vznikl, k velké nelibosti místních, z bývalého parku a i poloha je skvělá. Podtrženo a sečteno, což dokáži i já, tam může vzniknout absolutně exklusivní rezidence, která nabízenými byty předčí skoro vše, co je v Praze k dispozici a ceny tomu také budou odpovídat.

Může se nám to nelíbit, můžeme to kritizovat, ale to je také to jediné, co proti tomu můžeme dělat.

P.S. myšlenka zbourat vše, co za "komárů" vzniklo je AA neboli absolutně absurdní. Metro, Jižní spojka, Nuselský most, dálnice D1, všechna sídliště. To by to tady vypadalo jako po výbuchu série vodíkových pum. Pracoval jsem nějaký čas u plánování mobilních sítí a pak také u realitky a musím říci, že jsem jen "čuměl jak tele na nová vrata", kolik paneláků a kde stojí. V podstatě se dal říci, že i v té poslední Horní Dolní, kterou se vyplatilo pokrýt, byl i nějaký příhodný paneláček a velmi často nás i obyvatelé jiného paneláku přemlouvali, abychom použili raději ten jejich. Zbývá ještě chvíle než budu muset "kopnout do vrtule" a vyrazit do práce, že velmi často jsem se chystal napsat glosu o to, kolik ta Husákova éra postavila panelákových bytů neboli opovrhovaných "Havlových králíkáren". Skvěle se prodávají a velmi často chce zákazník byt pouze v paneláku.

0 0
možnosti

Tak teď nevím, jestli vám vadí Kellnerův ekonomický záměr, nebo to, že mu to prodali? Pokud by mu to neprodali a místo toho hotel prohlásili za památku, asi by to by to vyžadovalo nějaké využití. Udělat z toho nějaký sklad? Nebo muzeum- čeho? Je pravda že chybí knihovna, otázka jestli se na knihovnu hodí každý barák ...  Každopádně důvod ke zbourání není ta doba, kdy hotel vznikl

1 0
možnosti

Vždyť je to jedno, nová doba často bourá staré věci, po roce 1948 komáři často bourali staré věci jako nástupci předchůdců Kellnera /či je nechali spadnout;-D/ dnes zase Kellner bourá staré věci jako nástupce komárů. Prostě kdo je u moci, tak rozhoduje, jak prosté.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS