Diskuse

Ostrým řezem

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přečetla jsem váš článek a chtěla reagovat v diskusi. Pan Vébr to ale níže napsal za mne. Nemám co bych k tomu ještě dodala. Snad jenom to, že pilně pracujeme a odvádíme daně, mimo jiné na sociální dávky pro ty kteří pracovat nikdy nebudou a děti místo do školy posílají krást, protože ty jsou beztrestné.

0 0
možnosti

To bychom se zase museli vrátit před rok 1989, kdy  většina obyvatel opravdu žila v pohodě a bez problémů, ovšem nesvobodně, protože nemohla veřejně a bez trestu urážet představitele státu.

1 1
možnosti

P57a75v36e89l 12V58é11b82r

20. 1. 2014 8:41

Ohledně toho rasismu: Nežijete tady a tudíž nevíte, co tady Cikáni vyvádějí. Proto vám možná chování mnohých z nás připadá jako nenávistné, rasistické a prostě fuj.

Jenomže, on to není rasismus (ostatně, s Vietnamci a jinými národy tu nejsou sebemenší potíže), ale výraz vzteku z bezmoci, protože se na Cikány ke všemu uplatňuje pozitivní diskriminace: Věci a činy se nesmějí, ohledně Cikánů, nazývat pravými jmény a když vás okrade (zbije, skoro zavraždí) Cikán, tak se tím policie a soudy buď nezabývají, nebo se to snaží zahrát to do kouta (např. přepadení kavárny s použitím mačet a nepochybných pokusů o vraždu - sekání mačetou do hlavy není ničím jiným, než pokusem o vraždu - tak tohle přepadení se prezentuje jako jakási bezvýznamná pouliční rvačka).

Ony se dobře hlásají humanistické zásady z tepla bezpečných domovů, ale jak vám začnou ve dne v noci vedle domů vyřvávat hordy nezvladatelných divochů (a Cikáni, žel bohu, tací jsou), jak vás tyto hordy začnou okrádat, lezou vám do obydlí, přepadávají vás a nikdo s tím nic nedělá (naopak: sebeobrana je nazývána rasismem, diskriminací a je z vašeho bezpečí odsuzována), tak se nenávist objeví.

Ostatně, vzpomeňte si, co se stalo, když se Cikáni začali houfně stěhovat k vám, za lepším: Místo, abyste jim otevřeli svou pohostinnou náruč, zatrhli jste přístup do své země nejen Cikánům, ale pro jistotu všem Čechům. kdo je potom tady rasista?

2 1
možnosti
Foto

Moc hezký článek.

Co se VH týče, také mě fascinuje ten rozdíl mezi jeho mezinárodní a domácí reputací. Holt, doma není nikdo prorokem.

Taky si myslím, že za totality byli lidi zvyklí číst a pátrat mezi řádky (viz Cimrman). Dneska je všechno tak explicitní, že ta schopnost hledat a nacházet významové odstínění pomalu atrofuje. Alespoň mi to tak někdy připadá. A to možná přispívá k hrubosti o které se zmiňujete.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS